Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Dipòsit arqueològic de les excavacions al passeig de la Plaça Major i de Manresa.

Sabadell. Museu d’Història de Sabadell (FB).

Ahir va ingressar, al magatzem del carrer d’Agricultura, el dipòsit arqueològic de les intervencions arqueològiques que van tenir lloc al Passeig de Manresa i de la Plaça Major de Sabadell entre els anys 2008-2010. Són 95 caixes amb materials de diversa cronologia que aporten moltíssima informació sobre la vida quotidiana i l’activitat econòmica de la vila des de l’època medieval (segles XI-XIII) fins l’etapa contemporània (segles XIX-XX). La memòria dels treballs arqueològics està formada per 13 volums, ha estat elaborada per l’empresa Àtics SL i coordinada per Joan Piera Sancerni.

1383301_418506571582692_225701993_n

Ordenació de les caixes del dipòsit arqueològic del Passeig de la Plaça Major i de Manresa als compactes del magatzem del MHS. Sabadell, 10 d’octubre de 2013 [Roser Enrich / MHS].

El dipòsit es va formalitzar per part de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, representants de l’empresa Àtics SL i la tècnica responsable del MHS.

Aquest patrimoni moble està format, en gran part, per peces de ceràmica, però també hi trobem monedes, ornaments, peces metàl·liques diverses, paviments, rajoles, etc.

Català Castellano
Seguiu Postexcavatòrix a: Seguid Postexcavatòrix en:
facebook Twitter
També teniu la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia d’arreu del món en un sol fil. O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada. También tenéis la lista de facebook “Worldwide Archaeology” donde encontraréis más de noventa páginas de arqueología en una sola lista. O podéis suscribiros a la lista de correo que encontraréis a pie de página.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: