Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Cursos pràctics per a doctorands i investigadors. Ús de software lliure.

Bellaterra. Dept. Prehistòria de la UAB.

Us presento dues propostes de cursos per a investigadors per part de Transmitting Science i l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) adaptant aquesta notícia del Departament.

1.- “Introducción al análisis estadístico en Biociencias”, que es farà del 16 al 20 de desembre de 2013, i l’impartirà la Dra. De Esteban Trivigno (Transmitting Science i ICP).

PastShot1L’objectiu del curs és introduir a l’estudiant als conceptes bàsics de l’estadística: variables, distribució de la mostra, comparació de grups, etc. Hi haurà una part teòrica on es coneixeran els conceptes, i una de pràctica per tal d’aprendre com funcionen. El participant podrà analitzar, si s’escau, les seves pròpies dades. El perfil al que es busca com a alumne és el d’investigador d’alguna branca de les biociències que treballin amb conjunts de dades a analitzar. En el cas d’arqueòlegs aquest curs també pot resultar útil ja que el participant obtindrà les eines adequades per poder aplicar les diferents tècniques estadístiques a les seves bases de dades. El programa que es farà servir per aquest curs és el Past. Si voleu més informació, aquest és l’enllaç.

2.- Técnicas de análisis de imagen: cuantificación de la imagen digital. Del 27 al 31 de gener de 2014 a càrrec del Dr. José Pertusa (Universidad de Valencia).

Està dirigit a usuaris avançats de microscopia que vulguin obtenir un millor rendiment dels seus equips. És un seminari fundamentalment pràctic dedicat a procediments bàsics per al resaltat i la restauració d’imatges, la eliminació del soroll de fons de les mostres, entre d’altres tècniques. Utilitzaran el software lliure Image i Fiji. Podeu trobar més informació a la pàgina del curs.

Ambdós cursos es faran als locals de l’ICP de Sabadell. Per a més informació o resoldre dubtes contacteu amb els organitzadors a courses@transmittingscience.org.

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia en un sol fil.
O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: