Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Radiodifusió del I Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica de les Comarques Gironines.

Girona. Blog del Cicle de Conferències.

A partir del diumenge 22 de setembre, cada diumenge a la 1 del migdia s’emetrà per Ràdio 90 La ràdio lliure i cultural de la Garrotxa  una nova temporada del programa Pedra a Pedra. Escolta la prehistòria, el qual estarà dedicat exclusivament a la retransmissió en diferit de I Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines que va desenvolupar-se durant la primarvera del 2013 al Museu Darder de Banyoles.

Anunci - 8 - El Camí de Sant Feliu de la GarrigaPedra a Pedra. Escolta la prehistòria és un programa de divulgació dels fets, les peripècies i les vivències dels períodes més antics de la humanitat, els quals constitueixen l’essència de nosaltres mateixos, els homo sapiens actuals.

Aquest programa es va iniciar la tardor de l’any 2010 i durant quatre temporades –fins a la tardor del 2012– es van emetre 53 capítols dedicats exclusivament a la prehistòria gironina i universal.

La tardor d’aquest 2013 reprenem el Pedra a Pedra per retransmetre en diferit una efemèride relacionada amb el món de l’arqueologia que ha tingut lloc recentment (abril–juny de 2013) al nostre país: la celebració del I Cicle de Conferències d’Actualitat Arqueològica a les Comarques Gironines al Museu Darder de Banyoles.

Adreçat al gran públic, aquest cicle consisteix en 11 conferències impartides per 15 dels professionals (prehistoriadors, arqueòlegs, historiadors i antropòlegs) que, a diari, posen al descobert les restes arqueològiques gironines, des del paleolític a l’època moderna.

Tres paraules clau sintetitzen el contingut i objectiu d’aquest cicle: actualitat (presenta les últimes novetats de la recerca arqueològica gironina), pluralitat (ofereix visions ben diverses d’investigar i divulgar aquesta temàtica) i societat civil (pretén aproximar l’arqueologia a totes aquelles persones que tenen en gran estima el nostre patrimoni).

El programa s’emet els diumenges a la 1 del migdia i està presentat pels coordinadors d’aquest I Cicle de Conferències, l’Alfons Díaz i l’Albert Aulines.

Els tretze capítols del programa són els següents:

1.   Presentació de les 11 conferències del I Cicle (22/09/2013) – Alfons Díaz, Albert Aulines, Àngel Serrat i Josep Cuèllar.

2.     Mecanismes cognitius d’aprenentatge social en ximpanzés: Una aproximació als orígens de la conducta cultural humana (29/09/2013) – David Riba.

3.     Una trampa natural: el jaciment paleontològic del Camp dels Ninots (Caldes de Malavella, La Selva) (06/10/2013) – Bruno Gómez i Gerard Campeny.

4.   Domeny: el darrer descobriment de l’apassionant aventura sobre els orígens humans a la bioregió de Girona (13/10/2013) – Albert Aulines.

5.      El paleolític mitjà a la Cova de l’Arbreda (Serinyà, Pla de l’Estany) (20/10/2013) – Joaquim Soler.

6.   Estudi de la dinàmica cultural de Roca Foradada, un assentament neandertal a l’aire lliure (Fontcoberta, Pla de l’Estany) (27/10/2013) – Alfons Díaz.

7.      La Draga. Noves aportacions a l’estudi del neolític europeu (03/11/2013) – Antoni Palomo i Xavier Terradas.

8.     Vilauba, viure al camp de l’època romana a l’alta edat mitjana (10/11/2011) – Andrea Ferrer i Pere Castanyer.

9.    El Camí de Sant Feliu de la Garriga (Viladamat, Alt Empordà) i el poblament visigot al nord est peninsular (17/11/2013) – Joaquim Grau.

10.  La muralla de la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. Estat de la qüestió (Baix Empordà) (24/11/2013) – Natàlia Colomeda.

11.  El derelicte Blanes I: La Santíssima Trinidad (01/12/2011) – Xavier Aguelo.

12.  Els cementiris medievals de Banyoles (08/12/2013) – Bibiana Agustí i Almudena García.

13.  Cloenda i perspectives del Cicle d’Actualitat Arqueològica (15/12/2013).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: