Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat, Premi Auriga 2013 a la millor exposició de món antic.

Barcelona. Museu d’Arqueologia de Catalunya.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha estat guardonat amb el Premi Musa a la millor exposició de món antic que atorga des de fa 21 anys la Revista Auriga. La Revista Auriga, l’única publicació en català dedicada a la divulgació del llegat grecoromà a Catalunya, atorga anualment aquests premis adreçats a tots els territoris de llengua catalana en tres categories: el premi Musa d’exposicions sobre el món antic, el premi Didascàlia d’experiències docents, i el premi Núria Tudela i Penya adreçat als estudiants.

Histories-de-Tocador.-Cosmetica-i-bellesa-a-l-antiguitat-Premi-Auriga-2013-a-la-millor-exposicio-de-mon-antic_mediumEls guardonats de l’edició d’enguany són cinc: El Museu d’Arqueologia de Catalunya en la categoria Musa; l’Associació de Professors de Llengües Clàssiques de Catalunya (APLEC) per les dues edicions del concurs Odissea en què hi han participat 1.833 alumnes d’ensenyament secundari i batxillerat, i el professor Joan Fontcuberta i Famadas de l’Institut Moianès, de Moià (Bages) pel film ‘Ressaca a Atenes. Els orígens de Roma’, tots dos en la categoria Didascàlia a experiències docents i, finalment, en la categoria Núria Tudela i Penya, les alumnes de segon de batxillerat Marta Sánchez Soler (Institut Pere Fontdevila de Gironella, Berguedà) i Azahara Clemente Pineda (Institut de Lliçà d’Amunt, Vallès Oriental) pels seus treballs respectius sobre “Reflexions de l’època clàssica en terra de Bergistans” i “La Guerra de Troia a l’òpera”.

La directora d’Auriga, Montserrat Tudela, ha destacat que els cinc guardons d’enguany “mostren la vitalitat del món clàssic en el temps de crisi” i afegeix que això “testimonia el pensament propi de la cultura clàssica, com és la recerca constant de tot allò que té a veure amb l’ésser humà en totes les seves expressions de l’actualitat”.

L’exposició Històries de Tocador. Cosmètica i bellesa a l’antiguitat ha estat comissariada per Teresa Carreras Rossell i dissenyada per l’escenògraf Ignasi Cristià. L’espai és una invitació a descobrir el concepte de la bellesa a l’antiguitat i les tècniques cosmètiques que es van fer servir per assolir la bellesa física del cos humà que ens transcendirà a allò més espiritual. La mirada constant al passat i la tornada al present és un concepte que trobem dins del guió expositiu i que, dins l’espai museogràfic, es materialitza a través d’un joc de transparències; un joc visual que ens permet contemplar l’ideal de bellesa d’una època passada amb l’ideal de bellesa contemporani i que, alhora, ens permet entendre d’on venim per descobrir que els nostres cànons són similars als de l’època clàssica.

L’exposició es pot visitar al MAC Barcelona fins a finals d’any. Cada diumenge oferim visites guiades a l’exposició.

Recordeu que fins el 2 de setembre podeu votar aquest bloc al concurs Premis Blocs Catalunya 2013 a STIC.cat. Postexcavatòrix està a la categoria de “universitats, recerca i ciència”.
Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia en un sol fil.
O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: