Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Bolvir tindrà un centre d’interpretació de les restes íberes.

Bolvir. Diari de Girona.

Bolvir inaugurarà el nou centre d’interpretació de les restes arqueològiques ibers del Castellot el juny de 2014. L’espai, situat al costat mateix del jaciment, explicarà al visitant les diferents fases d’ocupació del Castellot. A més acollirà un museu amb les peces més importants que s’han extret del jaciment. El centre comptarà, a més, amb una sala polivalent que podrà acollir exposicions temporals o actes relacionats amb la cultura. L’alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, ha explicat que el centre s’emmarca dins el programa ‘Renéixer Bolvir’ i que es finança amb fons europeus FEDER, de la Generalitat i del propi municipi.

El nou centre d’interpretació del jaciment del Castellot comptarà amb més de mil metres quadrats de superfície, que inclouran un espai de recepció dels visitants, una sala que acollirà el museu sobre el jaciment, una sala per a actes diversos, un laboratori d’arqueología i un magatzem.

Un dels arqueòlegs responsables del jaciment, Jordi Morera, ha explicat que el centre servirà per a que “el visitant conegui millor les diferents fases d’ocupació de l’assentament, la ceretana, la iberoromana i la medieval”. Morera ha afegit que es pretén que el centre sigui molt interactiu i que el visitant decideixi fins a on vol conèixer. En aquest sentit, Morera ha afegit que “el centre tindrà diferents discursos adaptats a les edats dels diferents tipus de visitants”.

El centre s’organitzarà com un circuït que guiarà el visitant primer per una introducció a l’època antiga, després es passarà a la fase ceretana, seguidament la iberoromana i després és fa un salt a l’etapa medieval que enllaçarà amb els orígens de Bolvir en època medieval i seguidament es convidarà als visitants a pujar a visitar el jaciment.

El centre compta amb una inversió de un milió d’euros dels quals 570.000 provenen de fons FEDER i de la Generalitat i la resta els aporta el propi ajuntament.

Recordeu que fins el 2 de setembre podeu votar aquest bloc al concurs Premis Blocs Catalunya 2013 a STIC.cat. Postexcavatòrix està a la categoria de “universitats, recerca i ciència”.
Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia en un sol fil.
O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: