Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

El Museu de l’Evolució de Torres de Segre.

Ahir, al repassar les diferents xarxes socials buscant informació pel blog vaig trobar-me amb la revista Descobrir, que publicava l’activitat que heu llegit en el post anterior, la de Empúries. Al sindicar-me als seus RSS vaig trobar aquesta notícia. No és d’estricta actualitat, però és interessant. Us la passo.

Torres de Segre inaugura el Museu de l’Evolució.

Peces vinculades a oficis antics mostren la història de la humanitat des dels orígens fins a l’actualitat.

Divendres, 12 de juliol de 2013

Torres de Segre acaba d’inaugurar el Museu de l’Evolució. Instal·lat a l’antic molí fariner del municipi, l’equipament ofereix una visió global de l’evolució, des de l’origen de l’univers fins a l’actualitat, a través d’una mostra de més de mil peces de diferents èpoques.

Les peces pertanyen a la col·lecció cedida per Francesc Escolà, veí de Torres de Segre que al llarg de 40 anys ha anat recollint objectes de procedències diverses, molts dels quals relacionats amb oficis antics. Precisament aquest conjunt d’eines, vestits i objectes en general, en bona part relacionats amb el món agrari, constitueixen l’eix que vertebra el discurs didàctic del Museu.

La sala 1 és dedicada a l’origen de l’univers, del món i de l’home; la sala 2 se centra en les primeres eines fabricades per l’home; la sala 3 recull el naixement dels pobles i les ciutats, i la sala 4 ens dóna una visió de la llar i els seus espais principals. A les sales 5 i 6 trobem, respectivament, peces d’un vell molí d’oli i una part del molí fariner que ocupava l’edifici del Museu.

El Museu de l’Evolució ha obert les portes com un nou atractiu turístic de la plana de Lleida i és, alhora, un homenatge a la pagesia i al món rural, sectors que han tingut i tenen una gran importància històrica i econòmica dins el conjunt de la societat.

El Museu obre les portes el primer cap de setmana de cada mes (dissabte i diumenge), de 12 a 14 h i de 17 a 20 h. El preu de l’entrada és de 3 € (2 € per a majors de 65 anys i per a grups), mentre que els nens i nenes de fins a 6 anys tenen l’entrada gratuïta. També s’hi fan visites concertades per a grups.

Enllaços relacionats
Descàrrega del tríptic al web de l’Ajuntament de Torres de Segre

Recordeu que fins el 2 de setembre podeu votar aquest bloc al concurs Premis Blocs Catalunya 2013 a STIC.cat. Postexcavatòrix està a la categoria de “universitats, recerca i ciència”.
Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen més de noranta pàgines d’arqueologia en un sol fil.
O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 22 Agost 2013 by in història, museus, notícia, patrimoni, revista and tagged , , , , .
%d bloggers like this: