Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

En marxa la 14a campanya d’excavacions arqueològiques a Font de la Canya, a Avinyonet.

Avinyonet del Penedès. Ràdio Vilafranca.

Un equip d’arqueòlegs de la Universitat de Barcelona, encapçalat per Dani López, ha encetat aquesta setmana la 14a campanya d’excavacions arqueològiques al jaciment ibèric de Font de la Canya, a Avinyonet del Penedès.

130806fontcanyaEn campanyes anteriors s’ha pogut constatar que Font de la Canya és el bressol de la vitivinicultura a Catalunya, a banda de ser un important centre de mercaderies de l’antiguitat ocupat durant l’època preibèrica i ibèrica, entre els segles VII i II aC.

Els objectius científics d’aquesta campanya passen per documentar els límits del jaciment i excavar un parell de recintes de la zona d’hàbitat, amb la intenció de localitzar el celler de vi de Font de la Canya, el més antic del Penedès.

L’arqueòleg Dani López ha explicat al magazín matinal de Ràdio Vilafranca que aquesta primera setmana fan treballs de neteja i s’eliminen les herbes i amb una retroexcavadora també fan una obertura per intentar trobar els límits de l’assentament, a l’oest.

Ara per ara, desconeixen si Font de la Canya estava fortificat amb una muralla o restava obert. Amb l’obertura en extensió pretenen esclarir aquest  punt i, a més, servirà per netejar tot el jaciment i adequar-lo perquè esdevingui visitable més endavant.

Aquesta 14a campanya d’excavacions arqueològiques va a càrrec d’un equip d’investigadors de la Universitat de Barcelona i compta amb col•laboradors de la comarca i nombrosos estudiants d’ universitats de tot l’estat.

Les excavacions arqueològiques realitzades en campanyes anteriors han permès documentar un notable ventall de materials (ceràmics, metàl•lics i arqueobotànics) relacionats directament amb la pràctica de la vitivinicultura i el consum del vi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: