Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Una exposició fotogràfica mostra la visió de Josep Esquirol sobre les excavacions d’Empúries.

Empúries. Tribuna d’Arqueologia.

Avui divendres 12 de juliol, a les 20 h, s’inaugura al Museu de l’Anxova i de la Sal del’Escala (MASLE), la mostra Josep Esquirol, fotògraf d’Empúries, un important recull de les fotografies realitzades per l’eminent fotògraf a principis del segle XX, relacionades amb Empúries, algunes de les quals són inèdites.

Empuries_mediumUn any més, la seu d’Empúries del Museu d’Arqueologia de Catalunya i el Museu de l’Anxova i de la Salde l’Escala (MASLE) s’uneixen per produir aquesta mostra a partir de l’obra fotogràfica relacionada amb l’arqueologia d’Empúries, realitzada pel fotògraf Josep Esquirol. L’exposició compta amb diversos àmbits que desgranen la biografia d’Esquirol, la seva relació amb les excavacions d’Empúries, una descripció de la seva fotografia i la seva participació en setmanaris destacats de la Catalunya de principis de segle. El bloc més important de l’exposició és la part gràfica, que mostra un total de 50 fotografies de Josep Esquirol, onze de les quals són de gran format.

Igualment, la mostra es complementa amb l’exposició de diversos materials arqueològics que van ser objecte de la càmera d’Esquirol, la qual s’exposa juntament amb altres elements de la seva propietat. Amb motiu de la mostra Josep Esquirol, fotògraf d’Empúries s’edita un catàleg fotogràfic que permetrà als col·leccionistes disposar d’un recull interessantíssim de les fotos realitzades per Josep Esquirol a Empúries. Fins ara, les edicions fotogràfiques que s’havien fet sobre Josep Esquirol es trobaven completament exhaurides, de manera que aquesta nova edició permetrà poder disposar d’un nou recull, més extens i centrat en la temàtica arqueològica emporitana.

L’exposició Josep Esquirol, fotògraf d’Empúries es podrà visitar al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala del 12 de juliol de 2013 i fins al 31 de gener de 2014. 

Descarrega’t la nota en PDF: Josep Esquirol fotògraf d’Empúries.pdf 47,19 kB

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen gairebé una vuitantena de pàgines d’arqueologia en un sol fil.

O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: