Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Primera campanya arqueològica per excavar les importants restes de l’oppidum ibèric aparegut als Prats de Rei (Segarra).

Barcelona. Tribuna d’Arqueologia.

La Universitat de Lleida i l’Ajuntament dels Prats de Rei (Segarra) engeguen el proper mes de juliol una primera campanya arqueològica per excavar les importants restes de l’oppidum ibèric aparegudes recentment durant les últimes obres d’urbanització del nucli antic de la vila. Segons els primers indicis es podria tractar d’un assentament dels segles VI-V a.C.

Fragment de la muralla de l’oppidum ibèric dels Prats de Rei. Fotografia: Natàlia Salazar.

Fragment de la muralla de l’oppidum ibèric dels Prats de Rei. Fotografia: Natàlia Salazar.

La campanya arqueològica ha obtingut el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona i comptarà amb la participació d’estudiants d’arqueologia de tota Espanya i Europa que hi treballaran des de mitjans de juliol fins a finals d’agost. L’excavació arqueològica estarà dirigida per l’arqueòloga Natalia Salazar Ortiz, qui està realitzant la seva tesi doctoral sobre el Municipium Sigarrensis sota la co-direcció de les professores Núria Rafel i Fontanals (UDL) i Eva Subías Pascual (URV). El primer estudi que l’arqueòloga va portar a terme sobre Sigarra va ser guardonat l’any passat amb el Premi d’Arqueologia Josep Barberà 2012 atorgat per la Societat Catalana d’Arqueologia, tal com us varem anunciar en el seu dia (Notícia Td’A).

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen gairebé una vuitantena de pàgines d’arqueologia en un sol fil.

O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: