Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Conferència de la Tribuna d’Arqueologia 2012-2013: “La intervenció arqueoantropològica de l’hipogeu de la Sagrera (Barcelona). Aproximació a les práctiques funeràries i al poblament del neolític final”.

Barcelona. Tribuna d’Arqueologia.

El proper dimecres dia 19 de juny de 2013, a partir de les 19:00h, a la sala d’actes del Palau Marc (Rambla Santa Mònica, 8, Barcelona), està programada l’última xerrada d’aquesta temporada: “La intervenció arqueoantropològica de l’hipogeu de la Sagrera (Barcelona). Aproximació a les práctiques funeràries i al poblament del neolític final”, del cicle de conferències Tribuna d’Arqueologia 2012-2013, que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya.

El novembre de 2011, durant el transcurs del seguiment arqueològic de les obres de construcció de l’estructura de l’estació de l’AVE a La Sagrera, es va localitzar un hipogeu d’època prehistòrica, concretament, segons els resultats de les analítiques de radiocarboni, del Neolític Final. L’excavació, que ha tingut una durada d’11 mesos, ha permet extreure 207 individus, a més d’uns 150 articulats (elements en connexió anatòmica conservada que no poden ser englobats dins un individu sencer donat el mal estat de conservació dels ossos més propers) i unes 5000 restes d’individus en posició secundària (coordenats), corresponents als primers enterraments a l’hipogeu. Com a elements d’aixovar únicament s’han documentats dos petits vasos ceràmics i una dena de collaret d’esteatita.

La conferència, a càrrec de Paz Balaguer, Paola García Medrano i Alba Tenza, estarà moderada per Gemma Hernández. La sessió s’emetrà en directe per vídeostreaming. Si voleu fer comentaris o preguntes pels ponents les podreu fer en els comentaris a aquest post o a Twitter amb el hashtag #tribuna2013.

Si voleu llegir l’entrevista que van fer a les directores de l’excavació, cliqueu aquí i aneu al final de l’article.

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen gairebé una vuitantena de pàgines d’arqueologia en un sol fil.

O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: