Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Experts internacionals reunits a Barcelona sobre guerres interestatals i domini polític de Mediterrània a antiguitat clàssica.

Barcelona. Museu d’arqueologia de Catalunya.

Els millors experts nacionals i internacionals es reuneixen des d’avui i fins al 25 de maig al Museu d’Arqueologia de Catalunya per parlar de  l’impacte de la guerra i les relacions interestatals en l’antiguitat clàssica, en el marc de la Primera Conferència internacional Multipolarity and Warlordism in the Ancient Mediterranean (cent. IV-I BCE), organitzada per la Institució Catalana de Recerca i Estudi Avançats de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICREA).

DSC_0005_medium

Els estudis recents de dos dels participants al congrés, els professors Arthur Eckstein de la Universitat de Maryland i Nicholas Purcell de la Universitat d’Oxford, plantegen noves qüestions controvertides en relació a aquest debat teòric. L’objectiu d’aquest congrés internacional és, per tant, avançar en el coneixement i fomentar el debat acadèmic, des d’una perspectiva tant teòrica com pràctica, sobre aquestes dues qüestions relacionades entre si, en el marc dels estudis històrics i arqueològics de la Mediterrània antiga durant els quatre darrers segles abans de l’era: la multipolaritat en les relacions internacionals i el conflicte interestatal, i el fenomen dels “senyors de la guerra”.

Tot plegat, a partir de noves hipòtesis interpretatives que provenen dels estudis històrics i arqueològics i en les que el pòsit de les ciències polítiques està íntimament relacionat, podent poden donar sortida a les nostres preocupacions actuals i a les incògnites plantejades. Avaluar, des d’una perspectiva multipolar, l’impacte de la guerra i les relacions interestatals en les hegemonies mundials en el nostre món modern.

Podeu trobar l’article complet i més informació a la web del MAC.

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen gairebé una vuitantena de pàgines d’arqueologia en un sol fil.

O suscribiu-vos a la llista de correu que trobareu a peu d’entrada.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: