Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Jornades: Alimentar Barcelona. Els temps medievals i moderns. (MUHBA).

Font: Museu d’Història de Barcelona

Galeria web 270x270_thb_medEls dies 23 i 24 de maig de 2013 es farà a Barcelona, la Jornada Alimentar Barcelona. Els temps medievals i moderns.

La subsistència de les persones, en un context precari de producció i distribució d’aliments, va ser una preocupació fonamental dels governs de totes les ciutats de l’occident europeu, i una de les seves funcions més bàsiques fins al segle XVIII.

El sistema de mercat alimentari protegit de la ciutat de Barcelona tractava de garantir el proveïment dels aliments més bàsics i de contenir-ne els preus. Va ser un sistema que es mantingué sota la tutela municipal fins entrat el segle XIX, quan els principis del liberalisme econòmic i el centralisme de l’Estat espanyol el posaren en crisi.

En aquestes jornades s’explicarà la formació, en els temps medievals, del sistema barceloní de mercat protegit dels productes més bàsics (com cereals, pa, carn, vi, peix i horta), les seves característiques i la seva evolució al llarg dels segles fins a la seva transformació al segle XIX, quan es construí un nou model que serà analitzat més endavant, en futures jornades, a realitzar l’any 2014 a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Obrir document PDF Consulteu el programa.

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen gairebé una vuitantena de pàgines d’arqueologia en un sol fil.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: