Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Nova web: Camp d’Experimentació de la Protohistòria (CEP) – Urgell.

Des de la pàgina de facebook de la Fortalesa dels Vilars d’Arbeca (que podeu trobar a la llista de pàgines “Arqueologia a Catalunya“, gestionada per mi mateix) ens comuniquen que els companys del Camp d’experimentació de la protohistòria tenen nova web. Hi he fet un cop d’ull i és realment interessant.

La web té tres àrees principals: Els Estincells (jaciment ibèric de la tribu ilergeta), l’Àrea experimental i la didàctica. Es completa amb una de notícies.

El poblat ibèric dels Estinclells de Verdú (L’Urgell) és un jaciment ibèric del segle III a.C., i està en unes condicions excepcionals per ser estudiat i visitat. S’ha excavat en vàries campanyes programades des de 2002, i es troba dins d’un projecte de recerca global del territori de l’Urgell i comarques veïnes. Aquest neix de la col·laboració entre el Centre d’Estudis Lacetans i el Museu Comarcal de l’Urgell, amb l’objectiu de cobrir aquest buit existent en la recerca de l’arqueologia ibèrica en aquest sector del món ilergeta delimitat per les valls dels rius Corb, Ondara i Sió. Està motivat per la constatació de l’existència d’un fort desequilibri pel que fa a la recerca arqueològica de l’època ibèrica a les terres de ponent respecte a d’altres territoris catalans.

Des d’aquest jaciment ibèric ilergeta el CEP proposa tota una sèrie d’activitats didàctiques i d’experimentació molt completa. No només per a universitaris sinó també pensant en totes les etapes de l’educació. Volen potenciar el valor de l’experimentació arqueològica com a eina per ensenyar i per descobrir. L’experimentació pot permetre descobrir maneres de fer que no s’evidencien a través dels objectes.

L’arqueologia experimental és una ciència que permet provar la utilitat dels estris i útils trobats en els jaciments, esbrinar com vivien les gents de temps passats i com s’ho feien per recollir l’aliment que necessitaven.

Us recomano que hi feu un cop d’ull, val la pena.

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen gairebé un centenar de pàgines d’arqueologia en un sol fil.
Anuncis

One comment on “Nova web: Camp d’Experimentació de la Protohistòria (CEP) – Urgell.

  1. Merci afagirem el link al nostre bloc del departament de prehistòria de la UAB

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: