Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Una seixantena de guerrers grecs es concentren durant dos dies a Empúries per celebrar el XVIII Triumvirat Mediterrani.

Font: Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Arriba a L’Escala i Empúries la XVIII edició del Triumvirat Mediterrani. La fira grecoromana  torna aquest any amb una quarantena d’activitats per rememorar com eren els temps en que conviviren en aquest territori, íbers, grecs i romans. 

El tret de sortida tindrà lloc dissabte 11 de maig a la ciutat grecoromana d’Empúries. Durant tot el dia hi haurà visites teatralitzades romanes gratuïtes a través de les quals aprofundirem en la part romana del jaciment. Però, l’activitat destacada d’enguany és la Trobada Internacional d’Hoplites que tindrà lloc durant tot el cap de setmana al jaciment. Grups de reconstrucció històrica procedents de Catalunya, Espanya i França, que es reuneixen cada dos anys, han triat enguany l’excepcional jaciment d’Empúries per celebrar la seva trobada. A través de les seves demostracions i explicacions, coneixerem com eren els hoplites -la infanteria pesant i focus central de la guerra en l’antiga Grècia- i la societat grega dels segles VI-V aC.

Una-seixantena-de-guerrers-grecs-es-concentren-durant-dos-dies-a-Empuries-per-celebrar-el-XVIII-Triumvirat-Mediterrani_mediumFora muralles, la celebració del Triumvirat es concentra dissabte 11 de maig en el nucli antic de l’Escala, on es posa en marxa el mercat d’artesania i productes artesanals. Ja cap al tard, la Legió V Macedònica I Cohort II Centúria de Blanes muntarà el seu campament militar romà. Diumenge 12 de maig, jornada en la que es concentren la majoria d’activitats, els escenaris es traslladen a la Platja, la Riba i els carrers propers al nucli antic. A la Platja tindran lloc els entrenaments militars romans, la lluita de gladiadors i una nova demostració dels guerrers grecs (al matí a Empúries i a la tarda a l’Escala). A la Riba, d’altra banda, s’hi concentraran els oficis romans (ungüents, corder, salses, pesca, escriptura, mosaics…), les passejades en poni, el carrousel ecològic i l’oportunitat de conventir-se per uns instants en legionari romà amb el taller Roma Víctrix.

Aquest any, l’exposició històrica es dedicarà a la medicina en l’època romana i es podrà veure al Museu de l’Anxova i de la Sal, on també hi haurà l’exposició del concurs de Fotografia del Triumvirat 2012. La inauguració coincidirà amb una conferència sobre l’”Evolució de les armes i formes de combat dels grecs: mites i tòpics”, a càrrec d’Eduardo Guillén, president del grup Athenea Prómakhos.

El diumenge és el dia de major activitat, concentrada a l’entorn de la Platja, la Riba i els carrers més propers del nucli antic.

Trobada d’Instagramers

D’altra banda, coincidint amb el Triumvirat Mediterrani, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l’Escala han organitzat una trobada d’usuaris d’Instagram anomenada Instagram your city, que consisteix en una passejada guiada per alguns dels atractius principals del municipi –litoral, nucli antic, Empúries, Sant Martí d’Empúries, el propi Triumvirat Mediterrani…- . Els participants aniran publicant les seves imatges a la xarxa, les quals entraran en un concurs amb importants premis. Cal inscriure’s abans del 8 de maig (veure bases a: bit.ly/InstalEscala).

Nota de premsa:

Nota premsa Triumvirat 2013.pdf 66,23 kB

Seguiu Postexcavatòrix a:
facebookTwitter
I a la llista de facebook “Worldwide Archaeology” on es recullen gairebé un centenar de pàgines d’arqueologia en un sol fil.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: