Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

MAC Ullastret participarà en projecte arqueològic edat del ferro europea.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya participa com a coorganitzador, juntament amb el Museu Arqueològic de Zagreb (Croàcia) i el Museu Henri Prades de Lattes (França), en un projecte europeu coordinat per la MSH Maison de l’Orient et de la Méditerranée (Centre National de la Recherche Scientifique, França).

MAC-Ullastret-Edat-ferro-europa_mediumL’objectiu principal és la difusió de tres “cultures” de l’Edat del Ferro (1er mil·lenni aC) de la riba nord del Mediterrani: Iapodes (Croàcia), els Ibers del nord-est de la península Ibèrica (Catalunya) i Gals (sud de França) d’una manera tangible, instructiva i lúdica.

Per tal d’assolir aquests objectius, entre d’altres actuacions, es crearà un “simulador d’arqueologia” per al gran públic que permetrà a l’usuari experimentar virtualment com és una excavació arqueològica sobre el terreny. Aquests continguts s’adaptaran als jaciments arqueològics de Lattara (Languedoc), Segestica (Croàcia) i Ullastret (Catalunya). Així mateix, també es crearan dues exposicions temporals que permetran conèixer la cultura material d’aquests pobles i alhora està previst convidar a uns quants “joves arqueòlegs virtuals” a conèixer el terreny “real”, és a dir, els jaciments arqueològics on es desenvolupa aquest “simulador d’arqueologia”.

Aquest projecte, a més de les aportacions pròpies dels diferents participants, serà subvencionat per la Comissió Europea amb 199.574,00 € procedents del pressupost 2013 del Programa Cultura 2007-2013.

Font: Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 3 Abril 2013 by in arqueologia, notícia, patrimoni and tagged , , .
%d bloggers like this: