Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Reconstruir la vida ibera, al jaciment de Verdú.

El Camp d’Experimentació de la Protohistòria (CEP) de Verdú, ubicat als terrenys adjacents al jaciment ibèric ilerget dels Estinclells, viurà el proper dijous 28 de març un seguit d’activitats de reconstrucció de la vida ibera. El Grup d’Investigació Prehistòrica (GIP) de la Universitat de Lleida (UdL) reconstruirà un nou habitatge al costat de la ‘casa de la premsa’, utilitzant exactament els mateixos materials que al segle III a.C. També plantaran vinya segons tècniques antigues i faran el birbat dels camps de cereal. Les activitats començaran a les 9 del matí.

jacimentverdu2013UdL2

Alguns treballs previs a la construcció. (C) UdL.

El projecte Arqueologia experimental al Camp d’Experimentació de la Protohistòria (CEP) de Verdú: recerca i servei als centres educatius es va iniciar fa poc més d’un any, al febrer de 2012. Hi participen investigadors de diversos centres catalans, coordinats pel GIP de la UdL en el marc del programa RecerCaixa finançat per l’Obra Social de la Caixa.

L’objectiu de la proposta és consolidar un camp d’experimentació arqueològica per a l’ús científic i el desenvolupament de la investigació sobre la protohistòria, amb diferents línies de recerca (construcció, agricultura, producció ceràmica). Al mateix temps, pretén possibilitar-ne l’ús escolar i la divulgació. El subprojecte CepZER consisteix en un programa didàctic continuat amb la ZER GuiCiVerVi per a tot el curs 2012-13. Els nens i les nenes s’introdueixen en la recerca experimental a partir de l’arqueologia mitjançant el projecte interdisciplinar de centre, compartint el treball científic amb els investigadors del projecte.

Font: Universitat de Lleida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: