Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Conferència: “Arqueòlegs i intervencions furtives”.

espoliEl proper 14 de març a les 18,30h, l’investigador del SERP Joan-Carles Alay participará als Seminaris del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia amb la conferència: “Arqueòlegs i intervencions furtives”.

L’acte tindrà lloc al Seminari del departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia. Facultat de Geografia i Història, al c/ Montealegre 6-8, 1r pis. Joan-Carles Alay ha participat en diverses entrevistes i activitats relacionades amb el tema de la seva tesis doctoral que gira al voltant de l’espoli arqueològic.

La conferència no podia venir en moment més oportú. Recentment s’ha parlat molt d’un cas d’espoli de material arqueològic a Aragó, on un jubilat armat amb detectors de metalls i georadars havia aconseguit espoliar més de 4.000 objectes.

Però no tots els casos són igual de grans. A vegades es més petit però igual d’important. L’arqueologia estudia els materials i el context on s’han trobat. Fora de context l’objecte deixen de dir-nos moltes coses i el context sense l’objecte també perd informació.

Des del SERP s’han recollit dos articles que parlen de la conferència que va oferir el ponent de la serrada de dijous i que va tenir lloc al MNAC el diumenge 3 de febrer d’enguany. Perquè el robatori de patrimoni no només afecta l’arqueologia, sinó també l’art o l’arquitectura. Aquests dos articles són “Més perill que Indiana Jones” (La Vanguardia, Taula rodona, BCNegra; 4 de febrer) i Espoliadors del Patrimoni (part 1) i (part 2) publicat a doble pàgina pel diari El Punt el passat 10 de febrer.

 | Descarregueu el cartell del seminari en pdf |

Font: Tribuna d’Arqueologia i Departament de Prehistòria de la UAB.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: