Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Lectura de la tesi doctoral de Meritxell Oliach: Aigua, protohistòria i sistemes d’abastiment.

El proper dijous 14 de març a les 11 hores tindrà lloc a la sala d’actes de l’ICAC la lectura de tesi doctoral “L’aigua i la Protohistòria des de l’Ebre fins a l’Hérault. Sistemes d’abastiment i evacuació (segles XI-II ane)” realitzada per la investigadora en formació Meritxell Oliach Fàbregas i dirigida per la Dra. Carme Belarte (ICREA-ICAC).

tesi-207x300El tribunal estarà format per Sandrine Agusta-Boularot (Université de Montpelier), Enriqueta Pons Brun (Centre d’Investigacions Arqueològiques de Girona) i Jordi Diloli Fons (URV)

Aquesta tesi té per objectiu ampliar el coneixement sobre les diferents solucions que la humanitat ha enginyat per gestionar l’aigua, amb l’examen i estudi de les principals obres hidràuliques dutes a terme al llarg de la protohistòria als diferents territoris del nord-est peninsular, Catalunya i Aragó, i terres litorals de la Gàl·lia meridional.

El treball se centra en l’estudi detallat –des del punt de vista morfològic, espacial i funcional- de les estructures d’abastiment (basses, pous i cisternes), de distribució i d’evacuació de les aigües (clavegueres, canals, fosses de drenatge i barbacanes). També situa els diferents elements i estructures dins del sistema de funcionament global dels poblats, per poder avaluar la significació social i utilitària de les obres destinades a la gestió de l’aigua i seguir el seu procés de desenvolupament en els diferents territoris al llarg del pas d’aquests primers temps.

Font: Tribuna d’Arqueologia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: