Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Viquipèdia, voluntaris i veracitat històrica.

La viquipèdia (o wikipedia) és una de les fonts d’informació més consultades. No tothom està convençut de la fiabilitat de les dades que conté, però sempre hi ha gent disposada a actualitzar amb veracitat i rigor el contingut d’aquesta moderna enciclopèdia. Una de les iniciatives més populars és la viquimarató, o reunió de editors voluntaris de la viquipèdia per a actualitzar un article o un seguit d’articles al voltant d’un tema.

A rel d’això, el Museu Marítim de Barcelona organitza una viquimarató per explicar al món les Drassanes Reials.

El 16 de març tens una cita per actualitzar l’article de l’enciclopèdia sobre el monument: Una viquimarató que es farà a les instal·lacions del Museu Marítim de Barcelona, tal com indica la notícia següent.

La Viquipèdia, l’enciclopèdia digital més utilitzada del món, es caracteritza per un nivell d’actualització constant. I tot això gràcies a molts viquipedistes voluntaris que s’encarreguen de mantenir al dia els seus continguts. Com? Una de les propostes més divertides són les viquimaratons. La propera serà el 16 de març al matí al Museu Marítim de Barcelona per actualitzar l’article de les Drassanes Reials.
Els tres últims anys de restauració de l’edifici naval han estat molt intensos. Una intervenció arqueològica a l’espai de les Grans Naus ha tret a la llum noves dades sobre la història de l’edifici. Per una banda hi ha la troballa de la gran necròpolis romana i, per l’altra, les proves que demostren que la major part del monument que conservem és d’època moderna i no medieval, com es creia, tot i que manté l’estil gòtic de l’origen.
El Museu Marítim de Barcelona i Amical Viquipèdia conviden a tothom que ho vulgui a apuntar-se per refer l’article actual de l’enciclopèdia amb totes aquestes novetats. És una manera de donar a conèixer la nostra cultura i patrimoni i difondre’ls a escala mundial. La iniciativa compta amb el suport de patrimoni.gencat. La trobada inclou una visita guiada per les Drassanes feta per algun expert del Museu Marítim i un petit curs d’edició wiki. Només has de portar l’ordinador portàtil i, si vols, la càmera fotogràfica. No hi faltarà cafè i pastes perquè no defalleixin les forces!
Si t’animes a ser viquipedista per un dia apunta’t a aquesta pàgina.

Font: Patrimoni.Gencat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 28 febrer 2013 by in activitats, història, jornada/es, patrimoni and tagged , , , .
%d bloggers like this: