Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Conferència “Mirando a la muerte”, organitzada pel CSIC.

El proper dilluns 4 de març de 2013, a les 12h del migdia, se celebrarà la conferència “Mirando a la muerte”, a la Sala d’Actes de la Delegació del CSIC a Catalunya (Carrer de les Egipcíaques 15 – Barcelona).

mirando-a-la-muerte-300x225La conferència serà impartida per Juan Francisco Gibaja i està inclosa dins del cicle de seminaris RECERCA AVUI: Noves perspectives en Ciencies Socials (Acció transversal “Repensant les alteritats”).

“Mirando a la muerte” parteix de la base que l’estudi de les practiques funeràries i les restes humanes documentades en inhumacions poden ser una via excepcional per aproximar-nos a determinats coneixements de les societats del passat. En aquest cas concret, treballen al voltant dels últims grups de caçadors-recol·lectors del mesolític i les primeres comunitats agricultores i ramaderes del neolític assentades a la Península Ibèrica entre el 8.000 i el 4.000 aC; un moment on dites societats comencen a enterrar els seus morts de manera recurrent, fins i tot en espais concret. Parlem del naixement de les necròpolis.

Font: Tribuna d’Arqueologia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: