Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Novetat: Documents del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de Catalunya.

El Servei d’Arqueologia i Paleontologia ha penjat al bloc de la Tribuna d’Arqueologia dos documents d’utilitat arqueològica. El primer és el manual d’estil per a l’elaboració de memòries d’intervencions arqueològiques i/o paleontològiques i el segon el plec de prescripcions tècniques i barem de preus públics per a la realització d’intervencions arqueològiques o paleontològiques a Catalunya.

Són dos documents útils a l’hora de realitzar intervencions arqueològiques o paleontològiques. El manual d’estil vol, segons el mateix text,  oferir uns criteris de presentació i de continguts mínims per a l’elaboració de memòries d’intervencions arqueològiques o paleontològiques i pretén aportar  l’estructura d’un guió elemental i una presentació coherents que facilitin un discurs entenedor, així com possibilitar la difusió de les dades de l’ingent patrimoni cultural català que dia a dia es va recuperant. Això facilitarà una consulta posterior fins i tot per a aquella gent que no estigui al cap del carrer d’aquell jaciment o troballa.

El plec de prescripcions, dóna indicacions sobre com procedir abans, durant i després d’una intervenció i també dóna un barem de preus públics (salaris) basats en dades de contractes d’urgència del 2011. El document està redactat a fi i efecte de facilitar els tràmits i millorar la gestió administrativa i tècnica de les intervencions.

Aquests textos estan disponibles a l’enllaç que teniu al principi de l’entrada o a la columna dreta del bloc de la Tribuna.

Anuncis

One comment on “Novetat: Documents del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de Catalunya.

  1. Laura Palau
    27 febrer 2013

    Moltes gràcies per compartir aquesta informació! Sempre va bé comptar amb unes dades orientatives on informar-se.

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: