Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Cultura i Foment acorden finançar 26 projectes de conservació del Patrimoni.

Els Ministeris de Cultura i Foment han acordat destinar més de 7 milions d’euros a la conservació i recuperació del patrimoni històric espanyol en virtut de l’1% cultural.

Aquesta mesura està recollida a la Llei 16/1985, de 25 de juny, del Patrimonio Histórico Español i obliga a que com a mínim un 1% dels pressupostos de cada obra pública finançada total o parcialment per l’Estat s’ha de destinar a la conservació o millora del patrimoni cultural o al foment de la creativitat artística.

En virtut d’aquesta mesura, doncs, els dos ministeris financien un total de vint-i-sis actuacions en nou comunitats autònomes.

En el territori català aquestes actuacions inclouen l’intervenció al pòrtic de la basílica del Foro de la Colònia i als pilars del Pati de la Torre del Pretor de Tarragona, bens inclosos a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.
Dins els plans nacionals de conservació hi ha el pla de castells i elements d’arquitectura defensiva. Aquest 1% afectarà elements patrimonials com el Castell de Palau de Bagà (Barcelona), el Castell d’Hostalric (Girona), el Castell de l’Albí (Lleida), el Castell del Tartaneu a Les Avellanes i Santa Linya (Lleida) i el Castell de Barberà de la Conca (Tarragona). Dins el Pla de monestirs  abadies i convents hi ha la fase IV de restauració del Monestir de Sant Daniel de Girona.

També es farà una intervenció en un bé singular com són les Salines del Roser, al Baix Pallars (Lleida).

Font: Ministeri de Cultura via Arqueología Medieval.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: