Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Segon aniversari Postexcavatòrix – Projectes 2013 (Editat)

Balanç

wplogo.jpg

El passat 1 de febrer va fer dos anys que vaig començar aquest bloc, i gràcies a tots vosaltres és una idea que funciona i que té interès. Aquest curs està sent molt bo. Les visites són abundants -més de cinc-centes aquest gener i per sobre les tres-centes mensuals des de l’octubre-, com també ho és el fet que els enllaços del bloc redirigeixen a molta gent cap a les fonts de la informació i les dades. Realment n’estic molt satisfet. Un dels objectius d’aquest bloc era -i és- reunir informació rellevant sobre l’arqueologia catalana i aquella que es fa fora i que pot ser d’interès per a la gent d’aquí. El fet que la gent comparteixi, retuitegi i citi allò que publico és un bon indicador que estic fent bona feina.

Projectes i objectius.

Però això no és tot. Encara queda molt per fer. Entre les idees que tenia quan vaig començar el bloc hi ha la de crear un espai de debat per a professionals i afeccionats a l’arqueologia on compartir idees, projectes, informació, dades, etc; i un espai laboral, un portal temàtic d’ofertes de feina del sector, tant en l’àmbit universitari com en el comercial. Això és una mica més difícil perquè és un projecte col·laboratiu d’ampli abast amb empreses, universitats, centres d’investigació, ens públics i privats, i persones. A més de demanar més temps, dedicació i recursos.

El segon projecte és fer les versions castellana i anglesa del bloc. No oferir simplement una traducció automàtica, sinó fer-la ben feta. Per a dur a terme això estic buscant les eines i els recursos més adequats.

Com a tercer projecte, més aprop de convertir-se en realitat, és la col·laboració en la realització d’un documental sobre patrimoni i natura que estan fent des de Local Audiovisual. Allí aportaria el coneixement històric i arqueològic general de la zona. El documental, que portarà per títol La solana i el Puig Castellar, està en fase de preproducció.

L’objectiu principal, però, és seguir buscant més fonts d’informació fiables i oficials per tal seguir fent créixer l’espai i abarcar tant com sigui possible. I arribar a més gent sense perdre el rigor. I també fer més fàcil el fet de compartir els continguts.

Agraïments.

En qualsevol informe sempre hi ha aquest capítol. En aquest cas els agraïments van per a vosaltres que llegiu i compartiu el que publico. I que suggeriu idees i corregiu errors. Moltes gràcies.

Conclusió

Aquest bloc és casa vostra. Si voleu aportar qualsevol cosa (idees, millores, rectificacions, crítiques, etc) ja sigui de manera puntual o regular, serà benvinguda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 4 febrer 2013 by in blog and tagged , , , , .
%d bloggers like this: