Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Premsa: Rehabilitació i reobertura de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona.

Les obres de rehabilitació de la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona s’iniciaran la setmana que ve. La Generalitat destinarà una partida de 225.000 euros per recompondre l’espai fúnebre i adequar-lo a les visites. Els treballs es prolongaran durant 14 setmanes, anuncia la portaveu del grup municipal de CiU a l’Ajuntament de Tarragona, Victòria Forns. Si es compleix el calendari previst, la Necròpolis reobrirà a mitjans d’abril, després de dues dècades clausurada al públic. Al llarg d’aquests anys l’espai s’ha mantingut tancat per deficiències en la seva seguretat tot i que l’any 2000 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

necropolis-tarragona

Foto original de l’article a El País.

Els diferents governs de la Generalitat havien promès en diverses ocasions inversions en el complex, però mai es van arribar a materialitzar. L’actual conseller de Cultura de l’executiu català, Ferran Mascarell, va anunciar el juliol de l’any passat una partida pressupostària per empolainar l’espai. La Necròpolis, segons va afirmar Mascarell, s’havia d’obrir aquest mes de gener. No obstant això, les restriccions pressupostàries de la Generalitat van impedir complir els terminis. Després de les queixes de l’Ajuntament, el Govern català finalment ha licitat les obres aquesta setmana.

La Necròpolis de Tarragona està considerada un dels monuments a cel obert més importants de l’imperi romà d’occident. Va ser descoberta el 1923 i està situada a la vora del riu Francolí. L’espai conté restes des del segle I abans de Crist fins al segle VII després de Crist. Les 2.051 tombes que descansen en l’espai fúnebre abasten des del segle III després de Crist fins al període visigot, i pertanyen a tots els estaments socials. La reobertura de la Necròpolis és una de les grans reivindicacions culturals de Tarragona. Els experts el consideren un lloc clau per descobrir nous detalls sobre el procés de cristianització de l’urbs romana. Les restes es troben orientades a partir de basílica on s’ha volgut identificar una tomba amb inscripcions al·lusives a tres màrtirs, cremats vius a l’arena de l’amfiteatre.

Font: El País via Paleorama i La túnica de Neso. Traducció pròpia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: