Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Monográfico sobre “La conducción del agua en el mundo romano”. Universidad de Granada.

Des de sempre, el control dels recursos hídrics ha estat un punt fonamental en el desenvolupament de les diferents societats. Roma no podia ser diferent, i l’estudi de les infraestructures que feren possible l’abastiment d’aigua a les poblacions és sempre interessant.

Per aquest motiu la Universidad de Granada ha editat un monogràfic sobre el tema amb el títol: La conducción de agua en el mundo romano. Editat i presentat per les professores Margarita Orfila i Elena Sánchez, l’estudi compta amb les aportacions d’un gran grup d’investigadors i especialistes que enfoquen el tema des de diferents perspectives. El monogràfic és el tema central del 21è volum dels Cuadernos de Prehistoria y Arqueología de la UGR.

Ente les aportacions hi trobem la de Francisco Beltrán i Anna Willi sobre la conducció d’aigua a les zones rurals i la introducció del rec a la Península; la de José Luis Jiménez i Josep M Burriel, que parlen d’un aqüeducte romà al terme municipal de l’actual Bétera (València). Jenny Pérez, enginyera civil, revisa un tram d’aqüeducte de Cádiz, aportant elements d’anàlisi propis de la seva disciplina.

El llibre el completen altres articles i treballs sobre temes com “Un concepto jurídico propio para la Arqueología”, de Jesús M.ª García Calderón; “El aprovechamiento prehistórico de sal en la alta Andalucía. El caso de Fuente Camocho (Loja, Granada)”, de Jonathan Terán Manrique y Antonio Morgado; “Últimos hallazgos de arte rupestre esquemático de Sierra Harana (Granada)”, de Marcos Fernández Ruiz y Liliana Spanedda; entre d’altres.

En resum, un llibre molt recomanable per a tothom que vulgui aprofundir en el tractament de l’aigua en el món romà. Trobareu la referència a la secció de llibres de la nostra biblioteca.

Font: Paleorama vía InfoCostaTropical.com.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 15 gener 2013 by in arqueologia, llibre, publicació and tagged , , , , .
%d bloggers like this: