Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

El patrimoni paleontològic a l’exposició “2013, Any del Patrimoni de Castellbisbal”.

Des del divendres 21 de desembre de 2012 i fins el 22 de gener de 2013 es podrá visitar l’exposició “2013, Any del Patrimoni de Castellbisbal” a la Sala d’Exposicions d’Els Costals (Castellbisbal, Vallès Occidental), on es mostren els diferents elements patrimonials del poble i es dóna a conèixer el Mapa del Patrimoni, elaborat per l’Ajuntament de Castellbisbal i la Diputació de Barcelona.

castellbisbalL’exposició, produïda per l’Ajuntament de Castellbisbal i el Museu de la Pagesia de Castellbisbal, ha comptat amb la col·laboració de l’ICP, el Museu Municipal de Molins de Rei, l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, l’Església de Sant Vicenç de Castellbisbal  i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona. Des de l’ICP s’han cedit algunes restes fòssils i s’han fet algunes reconstruccions en dibuix de fauna i flora de fa uns 20 milions d’anys.

El Mapa de Patrimoni d’aquest municipi recull el ric patrimoni paleontològic de Castellbisbal, que inclou 6 jaciments del Miocè català: Successió Miocènica Costablanca, La Costablanca, Jaciment Paleontològic Turó de les Forques, Jaciment Paleontològic del Canyet, Jaciment Paleontològic de Can Pedrerol de Baix i El Canyet.

És gràcies al registre fòssil que es pot reconstruir el paisatge de Castellbisbal de fa uns 20 milions d’anys, i que hauria estat molt diferent de l’actual. L’aspecte de la regió era semblant a la dels grans llacs africans, habitada per animals emparentats amb els actuals elefants, cavalls, rinoceronts, cérvols, porcs i conills, així com també amb tortugues, carnívors de la mida del linx o altres animals extints que no tenen cap supervivent actual.

L’horari d’obertura és els divendres i dissabtes, de 17.30 a 20.30 hores i els diumenges d’11 a 14 hores. Amb motiu de les festes de Nadal, els dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener, l’exposició també es podrà visitar en horari de 17.30 a 20.30 hores.

Per a més informació cliqueu aquí.

Font: Tribuna d’Arqueologia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 1 gener 2013 by in arqueologia, exposició, paleontologia, patrimoni and tagged .
%d bloggers like this: