Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

S’inicia l’estudi de les restes cranials humanes trobades a Ullastret.

Recentment s’ha constituït un equip de recerca multidisciplinari, format per antropòlegs, arqueòlegs, restauradors i especialistes en d’altres disciplines, que han establert un protocol d’actuació per abordar l’estudi integral de les restes cranials humanes trobades a les recents excavacions realitzades al Puig de Sant Andreu d’Ullastret, entre les quals cal recordar que es van localitzar dos cranis enclavats gairebé sencers (1).

S-inicia-l-estudi-de-les-restes-cranials-humanes-trobades-a-Ullastret_mediumA partir d’aquest protocol d’actuació s’ha iniciat la primera fase d’estudi, que consisteix en la realització de diverses proves radiològiques (Tomografia Axial Computeritzada i radiografies). Aquestes proves s’han pogut realitzar gràcies a la inestimable col·laboració de la unitat de diagnòstic per la imatge de l’Hospital de Palamós que, fora de l’horari d’atenció als pacients i sense alterar la dinàmica de funcionament de la unitat, ha cedit les seves instal·lacions i el personal tècnic necessari per poder realitzar-les.

Els resultats d’aquestes proves, en curs de processament, ens han de permetre obtenir, entre d’altres coses, imatges en 3D dels dos cranis més ben conservats que, sens dubte, seran fonamentals per aprofundir en l’estudi morfològic i anatòmic de les restes i seran especialment útils en el posterior procés de consolidació i restauració.

(1) Dos cranis enclavats trobats a Ullastret reafirmen que els ibers practicaven decapitacions rituals. MAC, 7 d’octubre de 2012.

Font: MAC Barcelona.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 27 Desembre 2012 by in arqueologia, paleontologia, projecte and tagged , , , , .
%d bloggers like this: