Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Conferència: “A qui pertany el passat?” dins el cicle Pedres i ossos.

El proper dijous dia 13 de desembre,  a les 19:00h, l’arqueòloga Margarita Díaz-Andreu farà la conferència “¿A quién pertenece el pasado? Los conflictos de la Arqueología del siglo XXI” dins el cicle: “La vida social de pedres i ossos: noves visions en la història de l’Arqueologia, la Paleontologia i la Paleoantropologia” que fa l’Institut d’Estudis Catalans a la seva seu del C/Carme 47, de Barcelona.

Com bé diu el títol, es parlarà sobre la pertinença de les restes del passat, un tema sempre candent. En els darrers anys hi ha hagut canvis a nivell mundial, i la conferenciant ens il·lustrarà sobre com poden afectar a Espanya en els propers anys. Us deixo un resum del perfil professional de la ponent.

Margarita Díaz-Andreu es una arqueóloga interesada en una diversidad de campos que van desde lo más teórico –la conexión entre identidad y patrimonio– a lo más práctico, centrándose su investigación de campo en el arte rupestre prehistórico. Sobre identidad y arqueología ha escrito varios trabajos entre los que destacan los libros The Archaeology of Identity (2005),  Nationalism and Archaeology (1996, 2001), Excavating Women. A History of Women in European Archaeology (1998), A World History of Archaeology in the Nineteenth Century: Nationalism, Colonialism and the Past (2007) y Archaeological Encounters. Building networks of Spanish and British archaeologists in the 20th century (2012). Tras un extenso periodo como profesora en la Universidad de Durham (1996-2011) desde enero de 2012 se ha incorporado como Profesora de Investigación de ICREA en la Universidad de Barcelona.

El cicle està coordinat per Clara Florensa (CEHIC, UAB), Miquel Carandell (Universitat Autònoma de Barcelona – CEHIC) i Oliver Hochadel (Institució Milà i Fontanals). En col·laboració amb la Institució Milà i Fontanals. Més informació sobre el cicle i properes sessions aquí.

Font: Bloc del Departament de Prehistòria UAB.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: