Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Col·laboreu amb un projecte crowdsourcing de patrimoni cultural i històric de Local Audiovisual i Postexcavatòrix.

El projecte, liderat per l’associació LocalAudioVisual i que consisteix en fer una sèrie de cinc documentals sobre rutes i excursions que es poden fer a peu pels voltants de Barcelona, està buscant mecenes. Gent que pugui aportar el seu gra de sorra finançant-ho amb el que bonament pugui. Cada aportació té la seva recompensa, apart de la de veure fet realitat un bonic projecte de promoció del patrimoni cultural i natural del nostre entorn.

Les rutes estan basades en el llibre “20 excursions a peu pel voltant de Barcelona (en transport públic)” , de Rafa López Martín i publicat per Cossetània Edicions, on s’explica com seguir 20 rutes per diferents espais litorals i prelitorals propers a l’àrea metropolitana: la Serra de Collserola, el Garraf, l’Ordal, la Serra de Marina, la Serralada Litoral, Montserrat, el Puigventós, els Cingles del Bertí i el Massís

 del Montseny. A cada ruta hi podem trobar una descripció, la durada de l’excursió, la distància, la dificultat i els punts més interessants. A part de com arribar-hi en transport públic.

La finalitat d’aquest projecte és fer un documental per cadascuna de les cinc rutes proposades, amb una durada aproximada de mitja hora. En ells s’hi tractaran aspectes com el territori, dades del relleu, la història, la geologia, la vegetació, la fauna, el patrimoni humà i cultural. Tot això a través d’experts en cada tema i seguint la ruta recomanada en el llibre.

De les 20 rutes que podem trobar al llibre, les 5 escollides són:

Itinerari 4: Des de Garraf a Castelldefels, per la dolina de Campgràs.
Itinerari 7: Travessia pels boscos de l’Ordal: Des de Gelida a Vallirana.
Itinerari 11: Passejada per la història de la Serralada de Marina.
Itinerari 14: Des de Collbató fins al monestir de Montserrat, per l’ermita de Sant Joan.
Itinerari 17: Recorregut pels Cingles del Bertí tot passant pel castell de Sant Martí de Centelles.

Aquest projecte es finançarà a través de la web de crowdfunding verkami. Aquí teniu els detalls i els plaços del projecte. Per als que no conegueu aquest sistema, el crowdfunding o finançament de masses és un sistema que es basa en petites aportacions de molta gent que fan possible la suma de capitals importants per a la realització de projectes de tot tipus. A la web en trobareu més detalls, informació i un espai per preguntar tot el que volgueu.

La col·laboració de Postexcavatòrix consisteix en explicar la part històrica i arqueològica de cada ruta, de la mà d’Oriol Fort, l’autor del bloc.

Més informació aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 11 Novembre 2012 by in llibre, patrimoni, projecte and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: