Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Primeres jornades #Living Heritage! a Girona.

#Living Heritage! Són unes jornades divulgatives per difondre les utilitats de la recerca en patrimoni cultural que es desenvoluparan durant el mes de novembre a la ciutat de Girona, Casa de Cultura (Plaça de l’Hospital, 6).

És una iniciativa de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC) amb el Suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Tenen com a objectius principals promoure la difusió de la recerca en patrimoni cultural i contribuir a conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre les funcions de la recerca en patrimoni cultural i dels beneficis i resultats que en deriven. Aquests objectius es realitzaran mitjançant una acció de comunicació i divulgació científica i d’estimulació dels més joves.

Per tal de promoure la recerca en patrimoni cultural entre un públic no especialitzat es portaran a terme activitats diverses durant tot el mes de novembre. Tanmateix, l’activitat central es realitzarà el 10 de novembre, de 10h a 14h a la Casa de Cultura de Girona.

Amb dites jornades es respondran preguntes tals com: Què és la recerca en patrimoni cultural? Per que serveix la investigació en patrimoni cultural?. Aquestes preguntes estaran guiades amb tot tipus d’activitats destinades a nens, joves i adults (conferències, tallers, jocs, visites guiades…) i des d’on s’explicarà d’on surt tot la informació que apareix en museus, jaciments o espais naturals i el que hi ha darrere de les activitats de difusió (etnologia, arquitectura, literatura, antropologia, museologia, grups de recerca històrica…).

L’ICRPC obre el #Living Heritage a qualsevol grup de recerca (independentment del camp de recerca), equipaments cultural, empreses i grups que treballen en TIC, entitats, universitats, etc. També obre la possibilitat de patrocini a ens públics i privats.

L’organització vol potenciar l’ús de les TIC per interactuar amb el públic i per a tal efecte ha obert un compte a twitter (@livingheritage1) i ha creat les etiquetes #livingh i #recercapc, així com una pàgina a facebook.

Per a assistir o participar, cliqueu aquí.

Podeu descarregar el díptic o consultar el programa.

Fonts: Bloc del Departament de Prehistòria de la UAB, Tribuna d’Arqueologia i el bloc de les jornades. || Elaboració pròpia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s