Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

El Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona exposa les espectaculars troballes fetes a la Serra del Mas Bonet (Vilafant, Girona).

El Museu d’Arqueologia de Catalunya a Girona exposa les espectaculars troballes fetes a la Serra del Mas Bonet (Vilafant, Girona)

Divendres 19 d’octubre a les 19 hores, el MAC Girona inaugura l’exposició Vida i Culte en el Neolític Empordanès. L’assentament prehistòric de la Serra del Mas Bonet (Vilafant, Girona).

Algunes de les excavacions dutes a terme en els darrers anys amb motiu de les obres d’infraestructures que s’hi han fet, han tret a la llum troballes espectaculars que han ampliat el coneixement del nostre passat. Aquest és el cas de la serra del Mas Bonet.

Mas Bonet (Vilafant, Girona) és un extens assentament prehistòric ocupat durant gairebé 3.500 anys, des de les primeres etapes del neolític fins a l’edat del bronze (entre el 5000 i el 1500 aC). L’any 2008, mentre l’equip d’arqueòlegs s’hi trobava excavant, es van trobar sis esteles i un menhir… una troballa molt singular. Representacions figuratives i abstractes alhora, de gran força, belles, que constitueixen, sense cap mena de dubte, una novetat en el panorama de la prehistòria de Catalunya. Ens aporten informació inèdita sobre el món de les creences i un possible culte al toro en aquestes comunitats prehistòriques que poblaren el nostre territori entre finals del IV mil·leni i l’inici del III mil·leni abans de la nostra era.

La mostra s’emmarca dins de la línia expositiva de petit format del Museu d’Arqueologia de Catalunya, TROBALLES. Petits tresors dels jaciments catalans, d’acord amb el Pla Integral de l’Arqueologia a Catalunya (PIACAT).  Aquest, declarava el MAC com un aparador de l’arqueologia catalana que hauria d’exposar nous materials arqueològics, renovar el discurs i generar eines per mostrar els avenços que fa l’arqueologia del país.

Aquestes exposicions, que compten amb la col·laboració del Servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya, mostren al públic alguns dels jaciments excavats en els darrers anys, tots ells jaciments amb resultats sorprenents o que aporten resultats importants en la recerca arqueològica de Catalunya.

L’acte inaugural tindrà lloc divendres 19 d’octubre a les 19h al monestir de Sant Pere de Galligants (C/ Santa Llúcia, 8 – Girona), i compatarà amb la presència de Joan Pluma, Director General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, i Antoni Palomo i Rafel Rossillo, directors de les excavacions.

Descarrega’t la nota de premsa [pdf]NdP Mas Bonet.pdf 78,30 kB

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: