Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

L’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social impulsa la creació d’una xarxa de treball amb personal investigador de la Xina.

Un equip multidisciplinari de l’IPHES ha viatjat recentment a la Xina amb l’objectiu d’impulsar una xarxa de treball amb personal investigador del país asiàtic, la col·laboració en futurs projectes de recerca, la formació d’alumnat i la realització d’estudis amb personal investigador xines.

D’entrada es compararan restes d’indústria lítica dels jaciment més antics d’aquell país, d’1,5 milions d’anys a 500.000 anys, amb alguns dels materials d’Europa, entre ells materials d’Atapuerca. L’equip va poder realitzar una visita de treball a diverses institucions i jaciments arqueopaleontològics de la Xina gràcies al projecte de recerca Technology and Energetic resources at the Asian Plieistocene: technical evolution and raw materials at North China archaeololgical sites, finançat per la Generalitat de Catalunya, entre altres.

Concretament, a la Xina s’hi van traslladar Ethel Allué, Marina Mosquera, Andreu Ollé, i Xosé Pedro Rodríguez, tots ells personal investigador de l’IPHES, juntament amb alumnat de doctorat de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona adscrits a l’esmentat institut (Àlex Solé, Lena Asryan, Arturo de Lombera i Andrea Picin, aquest últim becari de la Fuhlrott-Research Fellowship del Neanderthal Museum).

Tots ells van realitzar una visita de treball a diverses institucions i jaciments arqueopaleontològics de la Xina gràcies al projecte de recerca Technology and Energetic resources at the Asian Pleistocene: technical evolution and raw materials at North China archaeological sites, coordinat per Ethel Allué i finançat per la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. L’objectiu és la creació d’una xarxa de treball per futurs projectes de col•laboració, la formació d’alumnat i dur a terme estudis amb personal investigador xinès.

A la Xina, els membres de l’IPHES van participar en el Sino-african forum of Paleoanthropology (reunió xinesa-africana), convidats per l’Institute of Vertebrate Paleontology and Paleoanthropology  (IVPP), durant el qual Andrea Picin va presentar el treball  “Reflections on paleoecological, economic and technological changes during the Upper Pleistocen in Europe: case studies from Abric romaní (Spain) to Azokh (Nagorno-Karabagh, Caucasus)“ (reflexions sobre els canvis paleoecològics, econòmics i tecnològics durant el Plistocè inferior i Mig a Europa: des del cas de l’Abric Romaní (Estat espanyol) fins a Nagorno-Karabagh, al Caúcas), i “From Atapuerca (Spain) to Europe: paleoecological, economic and technological changes during the lower and middle Pleistocene in Europe” (Des d’Atapuerca fins a Europa: canvis paleoecològics, econòmics i tecnològics durant el Plistocè inferior i mig a Europa), a càrrec de Marina Mosquera. Durant el fòrum es va dur a terme també una visita al jaciment de Zhoukoudian, de gran interès per a l’IPHES, donades les seves similituds sedimentàries i culturals amb el jaciment de Gran Dolina, ubicat aquest últim a la Sierra de Atapuerca.

Font: Tribuna d’Arqueologia i IPHES.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 9 Octubre 2012 by in arqueologia, paleontologia and tagged , .
%d bloggers like this: