Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Festival Laietània: activitats de la setmana 17/9 – 23/9

Dimecres 19

A dos quarts de set del vespre (18:30h) podeu fer la visita guiada a la mostra permanent Iluro ciutat romana i a la temporal Vil·la romana de Torre Llauder, que es fa en motiu del cinquantè aniversari de la descoberta de la vil·la. L’activitat és gratuïta i el punt de trobada és al Museu de Mataró – Can Serra, al Carreró, 17.

Divendres 21.

Durant tot el dia i fins al 18 de novembre podeu veure l’exposició Els camins de la història al museu de Premià de Dalt, basada en el patrimoni cultural del poble. Té diferents itineraris: “la sagrera, primera concentració urbanística i les capelles, les masies i les cases singulars, i per últim el camí de l’aigua.” Consulteu els horaris al programa del festival.

19h, Vilassar de Dalt. Xerrada Nunc Est Bibendum: el vi a la Laietània. Un recorregut per totes les fases d’elaboració, comerç i consum de vi. El lloc és als forns de la Fornaca, al c/ Eduard Calvet s/n de Vilassar de Dalt.

Dissabte 22

12h. Mataró: Visita al jaciment arqueològic Vil·la Romana de Torre Llauder. Del s. I dC, es conserven les dependències senyorials, els banys i dos peristils. Activitat gratuïta. El lloc de trobada és al Clos Arqueològic, a l’avinguda Lluís Companys, s/n de Mataró.

12h. Premià de Mar. Visita guiada a l’exposició L’arqueologia a Premià de Mar, on es mostren elements històrics des dels íbers fins a l’antiguitat tardana, i que ens ensenyen com vivien els pobladors de la zona. Aquesta exposició romandrà fins al 14 d’octubre.

17h. Vilassar de Dalt: Taller experimental Domus Aeterna, els rituals de la mort en època romana. Ens apropem al món de les creences i rituals del món romà a través de l’estudi i l’interpretació d’un enterrament, i reviurem un ritual funerari com autèntics romans. A partir de 8 anys.

Diumenge 23

11h. Badalona. Visita guiada al poblat ibèric del Turó d’en Boscà. El poblat és un assentament ocupat pels íbers des del s. IV aC que permetrà apropar-nos a aspectes de la vida i la cultura íbera i gaudir d’unes fantàstiques vistes panoràmiques.

11h. Premià de Mar. Visita guiada a l’exposició L’arqueologia a Premià de Mar, on es mostren elements històrics des dels íbers fins a l’antiguitat tardana, i que ens ensenyen com vivien els pobladors de la zona.

12h. Premià de Mar. Conferència d’arqueologia sobre l’evolució històrica del poblament de la zona de Premià de Mar i de Dalt.

Notes:

Font: Maresme Turisme.

Per  a més informació sobre les activitats d’aquesta setmana consulteu el programa del festival.

N.B: Postexcavatòrix no es fa responsable dels canvis, ajornaments o suspensió de les activitats.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 17 Setembre 2012 by in arqueologia.