Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

VII edició del Curs de Paleopatologia organitzada pel Grup de Recerca en Osteobiografia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Entre el 13 i el 15 de setembre de 2012 tindrà lloc la VII edició del Curs de Paleopatologia organitzada pel Grup de Recerca en Osteobiografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (GROB) i l’Hospital del Sagrat Cor de Barcelona. L’edició d’enguany està orientada a l’estudi de la patologia oral.

Les tres primeres edicions del Curs de Paleopatologia (2000-2002-2004) varen dedicar-se a la paleopatologia en general, però a partir de l’edició de 2006 s’inicià el tractament monogràfic de diversos temes, com les Infeccions i els tumors (2006), Malalties degeneratives i reumàtiques (2008) i Tafonomia i Pseudopatologia (2010).

El VIIè Curs de Paleopatologia tractarà la Paleopatologia oral, una patologia que es troba gairebé sempre en tots els contextos arqueològics. En general la paleopatologia oral es considera erròniament fàcil de diagnosticar i se li dedica poca atenció, malgrat que és de molta utilitat per detectar diverses inferències sobre les restes humanes, com l’edat, la dieta, els hàbits higiènics, etc.

El lloc de realització del Curs és el Castell de Santa Maria de Besora i cal matrícula prèvia (200€) que es realitzarà a través de l’Escola de Postgrau de la UAB.

| Per a més informació cliqueu aquí |

| Descarregueu programa en PDF |

Font: Tribuna d’Arqueologia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: