Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Una troballa excepcional a la Sagrera: apareix un cap de marbre.

Continuen les troballes a la Sagrera: dimarts passat a la tarda, en el curs de la intervenció que es duu a terme actualment a prop de la vil.la romana del Pont del Treball Digne amb motiu de les obres de l’estació de l’AVE es va trobar un cap esculpit en marbre.

Segurament es tracta d’una part d’una escultura de cos sencer i d’escala humana que, segons els indicis que es tenen fins ara, es podria datar el segle II dC. Encara està per determinar a qui representa l’estàtua, però sembla que pot tractar-se d’una imatge d’alguna divinitat, com ara Apol·lo (representa un jove) o Dionís (té elements ornamentals vegetals al cabell). Altra particularitat d’aquest element és que no està treballat per la part posterior.

Amb tota probabilitat aquest cap devia formar part dels elements ornamentals la mateixa vil·la, i segurament es tracta d’un element importat, ja que la resta d’escultures que s’han trobat fins ara a l’entorn de l’antiga Barcino estan fetes de pedra de Montjuïc.

Ara cal realitzar tot un seguit d’estudis que aportin llum a tan singular troballa; de fet, és el primer cop que apareix a Barcelona un fragment d’escultura en el seu seu context.

Font: Tribuna d’Arqueologia.
Fotografia: Gemma Hernández
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: