Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Treballar d’arqueòleg a l’estranger.

No podem amagar que són temps difícils per l’arqueologia a Catalunya -com en el conjunt d’Espanya. Si heu pensat mai d’anar a treballar a l’estranger us donem algunes eines que us poden ser útils.

Per anar a Anglaterra (i el Regne Unit en general), una bona pàgina és la British Archaeology Jobs and Resources (BAJR), on podreu trobar ofertes d’arqueologia i patrimoni de múltiples empreses i institucions britàniques. A diferencia de moltes pàgines de cerca de feina a les que estem acostumats a trobar, aquesta posa les dades de contacte a les que respondre si ens interessa una oferta, les ofertes caducades són retirades quan es tanca el procés de selecció i no cal estar registrat per poder-hi accedir. També us podeu subscriure al seu RSS i rebre les noticies al vostre navegador.

Si el que voleu és fer un enviament massiu d’autocandidatures a les diferents empreses d’arqueologia i patrimoni del Regne Unit el Council for British Archaeology (CBA) és una opció interessant. Té un índex amb més d’un centenar d’empreses organitzades per ordre alfabètic. Si feu l’enviament massiu, recordeu de personalitzat una mica la vostra autocandidatura i de separar els mails o agrupar-los de 40 en 40 per evitar els filtres antispam.

Un últim recurs: l’IfA (Institute for Archaeologists). És l’equivalent a una associació d’arqueòlegs. Per estar al dia s’ha de pagar quota -i, suposo, que ser britànic. Doneu-hi un cop d’ull de totes maneres. Mai no se sap.

Seguim a Europa. Anem als Països Baixos. Archeovacatures.nl és una web (en holandès). Us hi podeu subscriure per mail. Lamento no poder-vos-en dir massa més. Si teniu temps i paciència podeu traduir-la utilitzant algunes eines que internet ens ofereix (i que tenim ressenyades a la nostres secció d’Eines).

ArchäologieForum.at és una web, majoritàriament en alemany, que reuneix ofertes de feina d’Alemanya, França i el Regne Unit. A diferència dels altres espais, aquest ofereix un buscador amb menús desplegables on podeu fer una cerca més concreta d’ofertes.

Si voleu travessar l’atlàntic, els Estats Units també són un bon lloc on anar a raure. Ja n’he parlat amb anterioritat, però ArchaeologyFieldWork. com és la web que, des de 1996 reuneix ofertes de treball, candidatures, recursos i consells sobre l’arqueologia estatunidenca. Us podeu registrar i rebre informació. També us podeu subscriure al seu RSS. El gran inconvenient és que per la majoria de feines demanen que siguis ciutadà americà (US citizen).

Dels Estats Units mateix ens arriba una altra web: eCulturalResoucres.com. No només ofereix ofertes de treball sinó també cursos. Una primera ullada ens dona la sensació que no està massa actualitzada, però explorant més podem trobar mes informació. Us podeu subscriure al seu NewsLetter i us informaran puntualment de les novetats i els canvis.

Tornant a Anglaterra però amb la vista posada a tot el món us presentem el Uni of Leicester Heritage Jobs Desk, un espai on trobar ofertes també de museus i altres institucions. El tauler d’ofertes s’actualitza cada dijous (excepte l’1 i el 8 de març del present any), i les ofertes han de ser presentades per les empreses abans del migdia. Us recomanem, doncs, que reviseu el tauler a mitja tarda i així us assegureu de trobar-ho tot. Ells mateixos avisen que, malgrat els esforços que fan, poden haver-hi errors en les dades. Reviseu bé, doncs, les ofertes que consulteu per estar segurs que no hi ha cap inconvenient.

Pels que voleu alternatives a les excavacions, MuseumJobs.com és una interessant pàgina que posa museus, galeries, arxius i biblioteques de tota la Commonwealth al vostre abast.

Finalment, si el que us apassiona és  l’arqueologia subaquàtica Underwater Archaeology Jobs és el vostre bloc.

Espero que totes aquestes eines us siguin d’utilitat.

Us desitjo tota la sort del món.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: