Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

Inauguració Museu Pagesia – Santa Susanna. Nota de premsa.

En relació a l’anterior entrada del bloc, en que parlava de l’inauguració, aquest diumenge del Museu de la Pagesia de Santa Susanna, us faig arribar la nota de premsa que s’ha publicat en motiu d’aquest acte.

El “Museu de la Pagesia” una nova postal per Santa Susanna

Aquest nou espai didàctic i cultural, ubicat a la Masia de Can Cases del Racó, obrirà les seves portes el proper dissabte dia 26 de novembre a les 12,00h. del migdia en el transcurs d’un acte marcadament popular. La inauguració serà presidida pel Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, l’Hble.Josep M. Pelegrí i Aixut i l’alcalde de Santa Susanna senyor Joan Campolier i Montsant, a qui acompanyaran autoritats d’arreu de la comarca.

Recorregut per les nostres arrels històriques

Santa Susanna, en 30 anys, ha experimentat una clara i rotunda transformació urbana, que és el resultat i l’obra de tot un poble. La seva gent amb el seu treball i amb el seu dinamisme han estat els veritables pilars d’aquesta enorme evolució que fan que Santa Susanna sigui un poble amb vida. I un poble que disposa d’un model propi, el “Model Santa Susanna”.

Sensibilitat vers el poble

Però no seria just deixar de dir que una bona part d’aquesta transformació es deu també al sector turístic, que a través de la seva Fundació Turística, ha sabut treballar al costat d’aquest Ajuntament fent que plegats endeguéssim importants projectes urbanístics i obres públiques. Això ha estat possible per la seva sensibilitat vers el poble i també pel seu grau de
corresponsabilitat que ha permès, mitjançant l’aportació econòmica d’aquest sector tirar, endavant projectes importants per aquest municipi com el “Museu de la Pagesia” que ara s’inaugura gràcies en bona part a l’obtenció i el desplegament del “Pla de Dinamització Turística PDT” redactat per l’empresa Publintur,SA.

Un museu lligat al món de la pagesia

Però un poble, una comunitat, no pot dibuixar el seu futur sense fer repàs i homenatge a la seva pròpia història i a la història de la comarca a la que pertany. La història de Santa Susanna està molt lligada al món de la pagesia. S’inicia cap al segle XII, quan molts pagesos es van instal·lar a les terres allunyades de la platja, ja que eren molt aptes per al conreu i, a més, oferien resguard
davant els atacs dels pirates. Al llarg de l’Edat Mitjana, els pagesos de la comarca van començar a conrear les terres més properes a la costa, i va anar sorgint una nova classe social, la noblesa terratinent, que va contribuir durant els segles XVI, XVII i XVIII a l’enriquiment de la zona.

Amb el suport del PDT i també de la Cambra de Comerç de Barcelona

És per aquesta raó que un dels projectes en què tant l’Ajuntament com les institucions implicades amb el PDT vàrem promoure fou la creació del MUSEU DE LA PAGESIA. Un projecte exemple de corresponsabilitat entre els sectors públic i privat, que va guanyar el concurs “Maresme Turístic 2004-05” promogut per la Delegació al Maresme de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, que hi ha contribuït econòmicament.

Recolzament del sector agrícola

Una vegada finalitzada l’obra i visionat el seu contingut podem esmentar que es tracta d’un centre d’interpretació amb un alt interès per les escoles i també un complement al producte turístic de Santa Susanna, en especial per al Turisme Familiar. Tot plegat un projecte que en el seu dia va rebre el recolzament de l’Unió de Pagesos, del Mercat de la Flor i Planta Ornamental de
Catalunya i del Consorci Forestal de Catalunya i que serà gestionat per l’empresa Tanit didàctica i difusió cultural.

PER A MÉS INFORMACIÓ · CONTACTAR AMB:
Sr. Robert Pi Bosch– Regidor de Comunicació o Gonzalo Berger Mulattieri- Gerent de Tanit didàctica i difusió cultural
Ajuntament de Santa Susanna · Tel.-93 767 92 50 · pibrbr@diba.cat
Tanit didàctica i difusió cultural . Tel.-691 813 860 . gonzalo@tanitdifusio.cat

Agraïr a Gonzalo Berger, gerent de Tanit Didàctica, que ens hagi passat aquesta informació, que complementa la que us havia fet arribar anteriorment, ja que és la oficial.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: