Postexcavatòrix

El racó de l'arqueologia catalana.

El MAC Empúries i l’Institut de Recerca en Patrimoni Cultural reflexionen sobre la valorització del patrimoni arqueològic en una exposició a l’E… / Notícies / Premsa / Home – Museu d’Arqueologia de Catalunya

14/07/2011

Un recorregut per la història i la visió actual dels usos del patrimoni arqueològic a les comarques gironines.

Una Passejada per l’Arqueologia és una mostra que forma part del projecte I+D finançat pel Ministerio de Innovación y Ciencia“La patrimonialització de l’arqueologia. Conceptualitzacions i usos actuals del patrimoni arqueològic”,  l’objectiu principal del qual és investigar els diferents conceptes i usos del patrimoni arqueològic que coexisteixen en l’actualitat.

L’estudi se centra en comparar els diversos plantejaments que regeixen la valorització del patrimoni arqueològic en una àrea, el nord-est peninsular, on la patrimonialització de l’arqueologia es manifesta tant en llocs emblemàtics com és el cas d’Empúries, com en llocs on la patrimonialització de les restes materials del passat no s’ha produït fins a dates molt recents.

La mostra, realitzada per l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural; el MAC Empúries, i el centre Iberia Graeca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Escala, compta amb 15 plafons explicatius i amb fotografies de diverses èpoques i de diversos elements arqueològics patrimonials, les seves activitats, els seus usos i els seus visitants. L’exposició es pot visitar a la sala d’exposicions municipal de L’Escala fins al 8 d’agost. Seguidament, itinerarà per diversos municipis com Roses, Banyoles, Girona, Sant Julià de Ramis, Palamós… fins a la primavera del 2012.

A l’acte d’inauguració hi assistiran la regidora de cultura de l’Escala, Mariona Muñoz; el director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Gabriel Alcalde; la coordinadora del MAC Empúries, Marta Santos, i el responsable científic de l’Iberia Graeca, Xavier Aquilué.

La inauguració tindrà lloc aquest dijous dia 14 de juliol, a les 8 del vespre a l’Ajuntament de l’Escala i és oberta a tothom.

+ info >

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 14 Juliol 2011 by in arqueologia.
%d bloggers like this: